Report 24_08

Report 24_08

Velice krátké povídání, srpen nebyl vysílání zrovna moc nakloněn.

SSB liga

Odjeto z chalupy, slušné 39. místo z 84 volaček. Bohužel mojí nepozorností jsem vyrobil 2 chyby, to zamrzí. Celkově jsem na 52. místě. Uvidíme, jestli to do konce roku udržím nebo vylepším pozici. V září vysílám opět z chalupy.

WWFF

Aktivace žádná, ale přišly diplomy z Chorvatsko a Švédska. Upravil jsem stránku s diplomy.

POTA

Podíval jsem se taky poprvé, jak si stojím v této aktivitě. Poprvé, protože mě na svém startu zase tak moc nezaujala. POTA – Parks on The Air je podle mne líná modifikace WWFF. Rozdíly v pravidlech jsou dohledatelné na stránkách aktivit. Jen opravdu základní rozdíly – POTA musí mít 10 spojení z jednoho dne, WWFF 44 QSO, které je možné udělat během opakovaných návštěv. Takže opravdu línější pravidla pro POTA. Ale pozor, nezatracuji, jen jsem se ještě nedostal k tomu, abych reference POTA aktivoval. Je jich u nás zatím v datadázi zlomek toho, co referencí OKFF, ale díky Michalovi OK1SIM pomalu přibývají.

Registrace do programu, rychlá prohlídka mých aktivit. Překvapilo mě zjištění, že mám nárok na pár diplomů. První diplom dokonce z roku 2020, kdy tato aktivita započala svůj život. Pár diplomů na ukázku a začnu uvažovat, že je začnu systematizovat a zveřejňovat nějak pospolu (ha ha ha tohle tvrdím o GMA diplomech 5 let a stále nic).

diplom za kontakt s 15 zeměmi DXCC

diplom za účast v programu v r. 2020

diplom za odlovení 100 oblastí POTA

A co si budeme povídat, diplomy potěšily. Jasná pravidla, vysílání z přírody, slušná grafika.

A…

A ttttto je vše přátelé. Fakt jsem toho víc nestihnul. 77 spojení za měsíc je slabota, to je tak na hodinu při aktivaci FF. Ale zase jsem o to víc udělal práce na latifundiích.

srpen 2024

srpen 2024 země

ALE – spojení do Nové Kaledonie, Jižní Koreje, Svatou Lucii běžně nedělám, takže i za srpen spokojenost a těším se na slyšenou.

Kecám, ještě PMR

Byl jsem v hospůdce s pár lidma z komunity PMR a slíbil jsem, že se po dlouhé době ozvu na těchto vlnách. Splněno.

Nov contest 2024-08

Výlet na Haldu Ořech a 18 spojení doufám potěšilo protistanice. Mne teda rozhodně. Do hodnocení Nov Contestu jsem obdržel krásný 1 bod a tak samozřejmě hned padlo rozhodnutí, že to do konce roku trochu zlepším.

A to je opravdu vše. Na slyšenou, s některými snad i na viděnou.