Report 24_06

Report 24_06

Jak jsem psal, kromě FM poháru nic moc, tedy spíš nic.

SSB liga

No tak červnové kolo jsem vynechal. V červenci jsem na cestě na dovolenou, takže s celkovým výsledkem to vypadá hodně špatně.

Vysílání

Když vynechám FM pohár a spojení z Brd, tak je to asi nejslabší měsíc za celé mé vysílání. 31QSO.

QSO 2024_06

Ale zase je hotová spousta práce na chatě a chalupě.

Diplomy

Přišel krásný diplom z FF, o který jsem žádal v lednu.

02-06-2024 Acivate 33 WWFF / aktivováno 33 oblastí WWFF

Aktualizoval jsem stránku s diplomy.

Vyčistil jsem deníky a dorazily diplomy za digi módy. Tak za všechny alespoň pár na ukázku, jinak skončily zatříděné ve složkách v počítači.

Nějak flákám spojení v oblíbeném PSK a RTTY. Je pravda, že tyhle módy pomalu mizí z éteru, ale to znamená, že je nejvyšší čas se na ně soustředit. Takže si píšu do úkolníčku.

A to ostatní…

Počítadlo

Po problémech s  počítadlem a W11 na Houpáku jsem se pokusil reinkarnovat starý NTB, který jsem vozil na portably. Už když jsem ho poprvé uvedl do provozu pro potřeby vysílání byl hoooodně slaboučký. Po vícero pokusech jsem dospěl k jediné funkční kombinaci potřebných programů – Linux Mint, FLE, Tučňák a Xlog. Pokusil jsem se vše aktualizovat a brzy skončil. Aktuální mint je už 64bit. Skončil jsem u historické verze, na které ale zase nerozběhnu aktuálního tučňáka. Po dvou večerech jsem tedy zakonzervoval stav, a moje milovaná Toshiba je funkční alespoň pro můj provoz.

 

Nová anténa

ze které jsem obratem udělal hodně jetou….

Vloni při CQ WW SSB jsme usoudili, že rozšíříme používané antény o yagi na 10m. Mirek začal plánovat výrobu. Nakonec jsme se domluvili a koupil jsem hotové Sirio SY 27-4. Poslední červnový víkend na chalupě jsem dodělal kotvení stožáru, rozbalil a zkompletoval yaginu.

doplněny další 2 objímky na kotvení

rozbaleno

tak a ještě to zvednout

No a výsledek? Když jsem vysouval poslední díl, stožár mi vyskočil z patky, povolily 2 klapačky, stožár se částečně zasunul. Abych nepřišel o prsty tak jsem trochu cuknul a už jsem pak stožár neudržel. Následovalo co muselo. Naštěstí to odnesl jen jeden prvek. Takže alespoň vím, co budu dělat o dovolené na chalupě.

když je člověk neumětel

Snad do tý doby stihnu objednat materiál na novou patku, hliník už by měl být objednaný spolu s Karlovým materiálem na jeho projekty. Nějaký další materiál už je připraven k odvozu na chalupu.

QSL

Jo a přišlo asi 30 QSLíků, většina Německo, Itálie, ale našlo se i pár exotičtějších. Úkol na prázdniny – udělat pořádek v evidenci QSO, doplnit potvrzení v eQSL, LOTW a to i za klubovou značku a podívat se, kam musím poslat a od koho bych chtěl papírové QSL.

A to je v červnu vše. Dovolená v červenci s plánem aktivací FF a návštěvami 1.000+ za dveřmi, tak se těším a snad se zadaří.